IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Икономика
14:00 | 3 юли 2023
Обновен: 02:15 | 16 май 2024

В МВР обявиха протестна готовност

Искат 10% увеличение на заплатите

По материала работи: Ставри Таргов
В МВР обявиха протестна готовност

Снимка архив

Напрежение в редиците на МВР. Служителите в системата обявиха протестна готовност. Те настояват за най-малко 10 процента увеличение на заплатите.

Демонстрациите започват от утре, а ако исканията не бъдат чути, ще има и Национален протест. По думите на синдикатите сметката е "гавра" със служителите на МВР.

„Нашите искания са за минимум 10 процента увеличение на заплатите ни. Мотивите за това искане са тежката миграционна криза, с която се справя единствено и само МВР, както и липсата на промяна, въпреки декларираните реформи във ведомството”. Това заяви в ефира на „Здравей, България” по Нова зам.-председателят на СФСМВР Илия Кузманов.

По думите му предвиденото повишения на заплатите е 0 процента. „Миналата година наваксахме едно увеличение от 2020 година, което ни се дължеше. Очевидно сега ни се предлага още от същото – да наваксваме.

Твърдим, че това е силно демотивиращо за служителите в системата на МВР”, посочи той.

Коментари

Дяд Кольо ( преди 10 месеца )
Тези нищоправци и охранители на мачове не спряха да наглеят. Само в тази малумна държава на тези нищиправци им се дават сумати и заплати и пак искат та искат та искат.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 1 rate up comment 1
Новини Варна