IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Икономика
10:00 | 25 юли 2023
Обновен: 06:36 | 28 април 2024

Да не повярваш: Банките махат таксите от сметките на хората на минимална заплата

Промените са залегнали в проектобюджета

По материала работи: Ставри Таргов
Да не повярваш: Банките махат таксите от сметките на хората на минимална заплата

Асоциацията на банките изрази готовност да се освободят от такси сметките на хората, които получават минимална работна заплата, става ясно от съобщение на организацията, пише БНР.

Позицията на Асоциацията на търговските банки, в която се заявява готовност да се освободят от такси хората с минимална работна заплата, идва като реакция на предложението всички фирми с над 50 служители задължително да изплащат възнагражденията им по банков път.

Промените са залегнали в проектобюджета, но срещнаха критики сред малките бизнеси и част от счетоводителите, според които това е скъпо и много трудно изпълнимо в малките населени места.

"Във връзка с изразеното от правителството намерение за въвеждане на изискване за изплащане само по банков път на заплати на определени предприятия, банковата общност споделя необходимостта от облекчени условия при обслужването на работещите, получаващи минимална работна заплата", посочват от Асоциацията на банките.

По този начин хората с минимална работна заплата "също ще имат достъп и ще могат да се възползват от удобството и сигурността на банковите услуги, каквато е практиката във всички развити икономики", допълват от асоциацията.

Коментари

Новини Варна