IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Икономика
11:00 | 1 септември 2023
Обновен: 02:24 | 7 май 2024

Работещите в ИАРА искат 15% увеличение на заплатите

Излязоха на протест заедно с колегите си от агенцията за борба с градушките

По материала работи: Ставри Таргов
Работещите в ИАРА искат 15% увеличение на заплатите

Работещите в две изпълнителни агенция - по рибарство и аквакултури и "Борба с градушките" блокираха пътя между Пловдив и Хасково при село Поповица с искане за 15% увеличение на заплатите.

Хората протестират заради ниските си възнаграждения, които са близки до минималната работна заплата. Чувстват се излъгани, защото не са гласувани обещаните им увеличения.

"Защо останаха без увеличение - това трябва де попитате тези, които гласуваха бюджета в Народното събрание. Това са работещите в двете агенции на Министерството на земеделието и храните с най-ниски работни заплати.

Те изпълняват държавна задача и обслужват националната и европейската политика по селско стопанство. На практика работят за 1000 лв., които като се приспаднат удръжките, стават 760 лв.", обясни представител на синдикатите.

Повечето от хората са принудени да работят допълнително на едно или две места, за да се справят със своите разходи и непрекъснато увеличаващата се инфлация.

Служителите на двете агенции ще продължат с протестите си, а ако не бъдат чути, ще организират още затваряния на пътища, може да стигнат и до ефективни стачни действия, съобщава БНТ.

Коментари

Новини Варна