IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Икономика
11:35 | 15 юни 2015
Обновен: 00:47 | 20 април 2024

Трите цеха в Иганово отново заработиха

800 работници са се върнали по работните си места

По материала работи: Деян Михайлов
Трите цеха в Иганово отново заработиха

След почти тримесечно прекъсване днес на производствената площадка на ВМЗ-Сопот край село Иганово производственият процес е възобновен, обяви пред БТА изпълнителният директор Богдан Богданов.

По думите му на роботните си места са се върнали 800 работници, след като всички са минали успешно стрестестовете, направени им от лекари.

Работата в цеха край Иганово бе прекратена на 21 март, след като се взриви склад за неуправляеми ракетни комплекса, а на 14 април взривове имаше и в самия производствен цех. И при двата случаи жертви няма.

 

"Няма притеснение сред хората, напусналите през март и април по свое желание са само трима", каза още Богданов. Той добави, че работните места са обезопасени допълнително, хората са инструктирани за безопасност на труда по всички правила, живата охрана на обекта е увеличена двойно, монтирано е и видеонаблюдение, затегнат е входно-изходния контрол.

 

"Работниците могат да бъдат спокойни за заетостта и заплатите си. Проверката за причините на експлозиите продължава, щетите са в процес на оценка", обясни Богданов.

 

Припомняме ви, че 24 часа след експлозиите във ВМЗ-Сопот, страхът от липсата на работа и пари обхвана работниците. В първия ден след експлозиите в Иганово работниците в оръжейния завод не се притесняваха толкова за живота си, колкото от това дали ще получават редовно заплатите си.

Коментари

Новини Варна