IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Икономика
16:40 | 29 септември 2023
Обновен: 20:16 | 26 април 2024

ДДС за ресторантьорите остава 9%

Отпада бонусът при подаване на сигнал за укрити данъци

По материала работи: Ставри Таргов
ДДС за ресторантьорите остава 9%

Депутатът от ДПС Делян Пeевски обяви, че министърът на финансите Асен Василев се е съгласил ДДС-ставката за ресторантьорите да остане 9 процента и да отпадне предложението за бонус при подаване на сигнал за укрити данъци.

"Да, министърът се съгласи. Единственото му искане е да направи среща с ресторантьорите за изсветляване на бизнеса. Иска предложения от тях, но ние бяхме ясни – няма да се случи 20% за ресторантьорите", каза депутатът пред журналисти.

Пеевски потвърди за среща с министъра на финансите, с Бойко Борисов и с Делян Добрев, на която е договорено да се направи така, че нито един от работещите във въглищните централи да не остане без работа и да бъдат насочени към държавно предприятие.

"Уточнихме да има пълна заетост на хората, които се освободят в държавно предприятие. Да няма никой, който да остане без работа. Закриването да бъде 2038 година.

И отделно ще им предложим - който не иска да отиде в това държавно предприятие, 36 заплати еднократно веднага ще се изплатят. Имахме сериозен разговор с финансовия министър.

Надявам се, че сега ще уведоми премиера, да седнат и да се разберат със синдикатите - не може да има тези протести и липса на диалог", заяви Пеевски,цитиран от БНР.

Коментари

Новини Варна