IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Икономика
09:40 | 15 октомври 2023
Обновен: 13:13 | 28 април 2024

Опашки се извиха на границата ни с Турция

Това се дължи на засиления контрол

По материала работи: Ставри Таргов
Опашки се извиха на границата ни с Турция

Снимка Румяна Юксел, Аква тур

България е засилила контрола на турската граница при ГКПП "Капитан Андреево - Капъкуле" след започналата война между Израел и палестинската групировка „Хамас“. За това алармираха туроператори. „Вече три часа чакаме на пункта за влизане в страната. Опашката едва мърда“, заяви за TravelNews Румяна Юксел, управител на туроператора „Аква тур БГ“.

Образували са се пет колони от автомобили и автобуси. Обработването на паспортите и колите става по-бавно от обикновено. Всички гишета и служители работят, но просто има много голям наплив от хора, каза тя.

„Нормално е да бъдат засилени проверките и го разбираме. Просто българите трябва да знаят за ситуацията, да бъдат информирани и търпеливи“, подчерта Румяна Юксел. По този начин ще могат да си планират по-добре времето и пътуването.

Традиционно през уикендите много българи отскачат до Одрин и близките турски градове на пазар. Освен това и в момента продължава туристическият сезон в южната ни съседка, където има много българи на почивка с коли и автобуси.

Всяка събота и неделя преминават средно по 9000 автомобила и около 30 000 пътници на ден. От „Гранична полиция“ не бяха открити за коментар.

Коментари

Новини Варна