IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Икономика
13:20 | 3 декември 2023
Обновен: 17:45 | 2 май 2024

Колите на „Автомобилна администрация” вече са оборудвани с ПОС терминали

Ако си платим глобата на място, отстъпката е 20%

По материала работи: Ставри Таргов
Колите на „Автомобилна администрация” вече са оборудвани с ПОС терминали

90% от автомобилите за контрол на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация” вече са оборудвани с ПОС терминални устройства. Те са свързани с електронната система за контрол на Агенцията, в която са генерирани и наказателните постановления.

Чрез въвеждането на този метод на заплащане ще бъде повишена събираемостта на глобите и ще се намали административната тежест. В случай, че нарушителят не желае да обжалва глобата, може да я плати веднага чрез ПОС терминал или по банков път в 14-дневен срок.

И в двата случая стойността на глобата се намалява с 20%. Заместник-министърът на транспорта Димитър Недялков обясни:

"Това е една нова услуга, която предлагаме сравнително отскоро. Това е създадена с цел по-голямо удобство за шофьорите, които са извършили някакво нарушение, за да няма прехвърляне, чакане по институции и така нататък.

Това е направено най-вече за чуждите граждани, чуждите шофьори, които преминават през България, тъй като знаете, че е сложно за чужденец да намери съответната институция, а особено пък и ако са някъде между два града да речем, или в извън работно време, така, че това е направено единствено и само с тази цел.

Също така е заложена отстъпка в рамките на 20% от наложената глоба, ако плати съответният нарушител в рамките на първите 14 дни", съобщава БНР.

Коментари

Новини Варна