IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Икономика
15:00 | 7 декември 2023
Обновен: 06:59 | 5 май 2024

ГЕРБ-СДС ще подкрепи бюджет 2024

Договореността е била постигната вчера

По материала работи: Ставри Таргов
ГЕРБ-СДС ще подкрепи бюджет 2024

ГЕРБ-СДС ще подкрепи предложенията на финансовия министър Асен Василев за бюджета и за промените в данъчните закони. Това обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, цитиран от БНР.

Договореността е била постигната вчера, уточни той и отрече от партията му да са възнамерявали да бойкотират заседания на парламента извън обсъждането на промените в Конституцията:

"Дойде Асен Василев вчера, направихме корекциите, които искахме, днес ще гласуваме данъчните закони. Това, което му обещах, е 15% от увеличение по европейска директива да го подкрепим въпреки съпротивата на част от нашите депутати.

Борисов призова ПП-ДБ да подкрепят предложението им за прекратяване на дерогацията за руски петрол от 1 януари догодина:

Аз мисля, че трябва отново стъпим на това, което каза Европейската комисия – колкото може най-скоро. И в никакъв случай ПП и ДБ, двете партии, не бива да се притесняват, ако тя влезе веднага.

Гарантирам, че, ако влезе веднага, ГЕРБ няма да мръдне от позицията си. Ако мръдне, давам оставка от партията".

Лидерът на ГЕРБ препоръча директорът на „Пирогов“ да бъде изслушан в Здравна комисия, за да може всички парламентарни групи да зададат своите въпроси и да разберат ситуацията. Той се присъедини към призивите за оставка на здравния министър Христо Хинков.

Коментари

Новини Варна