IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Икономика
13:00 | 27 януари 2024
Обновен: 06:49 | 27 април 2024

Цялата информация при пенсиониране влиза в електронно осигурително досие

Проектът е финансиран по Оперативна програма „Добро управление“

По материала работи: Ставри Таргов
Цялата информация при пенсиониране влиза в електронно осигурително досие

Състоя се заключителна информационна среща по проект BG05SFOP001-1.008-0001 „Развитие и въвеждане на Институционалната архитектура на НОИ за приоритетни процеси, свързани с пенсиите и предоставяне на електронни административни услуги“. Проектът е финансиран по Оперативна програма „Добро управление“ с бенефициент Националният осигурителен институт (НОИ).

На събитието бяха представени резултатите от разработването и внедряването на Интегрирана информационна система за пенсиите, в основата на която е Електронното осигурително досие за пенсия за всяко осигурено лице и самоосигуряващ се.

По време на срещата бяха посочени основните предизвикателства при изпълнението на дейностите по развитието и въвеждането на институционална архитектура на НОИ за приоритетни процеси, свързани с пенсиите.

Фокус на представянето беше практическата реализация на Електронното осигурително досие за пенсия, включващо всички източници на електронна информация, необходими за процеса по отпускане и изплащане на пенсии, в структуриран вид и дигитализирани неструктурирани документи.

Участниците бяха запознати и с процеса на консолидация на различни информационни източници за осигурителен стаж и доход с други документи и данни, необходими при пенсиониране, съобщават от НОИ.

Коментари

ronsim ( преди 2 месеца )
rate down comment 0 rate up comment 1
Новини Варна