IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Икономика
13:40 | 5 февруари 2024
Обновен: 15:16 | 27 април 2024

Фермери поискаха пак оставката на земеделския министър

Те бяха поканени от Кирил Вътев на разговор, но отказаха да се отзоват

По материала работи: Ставри Таргов
Фермери поискаха пак оставката на земеделския министър

Снимка БНР

Докато представители на фермерски асоциации обявяваха решенията си по предлаганата от държавата помощ, техни колеги се събраха пред Министерството на земеделието с искане министър Кирил Вътев да подаде незабавно оставка.

Протестиращите бяха поканени от министъра на разговор, но отказаха да се отзоват.

Председателят на български животновъди Бойко Синапов и председателят на Националната асоциация на оранжерийните производители Велин Георгиев обясниха мотивите за протеста днес и заявиха, че протестите ще продължат и ще се стигне до блокиране на пътища. Решението за формата на протестите ще бъде взето съвместно с браншови те организации.

"Министър Вътев не може да се справи с управлението на целия земеделски сектор. Той лъже, защото ние поискахме украинската помощ още преди нова година, когато протестирахме тук и една от главните точки беше да се защити бюджета, който ни е разпоредено от Европейската комисия и е даден картбланш.

Той не е внесъл доклад в Министерството на финансите, не е защитил интересите му. Има голяма част от субсидиите, които все още не са изплатени. Ще провеждаме масови протести в страната, ще затваряме пътища. И ние започва като френските фермери. Ние, за разлика от колегите, се съобразяваме с членската маса. Каквото решат хората", съобщава БНР.

Коментари

Новини Варна