Варна 18°
fallback
Икономика
13:40 | 5 февруари 2024
Обновен: 11:49 | 8 май 2024

Фермери поискаха пак оставката на земеделския министър

Те бяха поканени от Кирил Вътев на разговор, но отказаха да се отзоват

По материала работи: Ставри Таргов

Снимка БНР

Докато представители на фермерски асоциации обявяваха решенията си по предлаганата от държавата помощ, техни колеги се събраха пред Министерството на земеделието с искане министър Кирил Вътев да подаде незабавно оставка.

Протестиращите бяха поканени от министъра на разговор, но отказаха да се отзоват.

Председателят на български животновъди Бойко Синапов и председателят на Националната асоциация на оранжерийните производители Велин Георгиев обясниха мотивите за протеста днес и заявиха, че протестите ще продължат и ще се стигне до блокиране на пътища. Решението за формата на протестите ще бъде взето съвместно с браншови те организации.

"Министър Вътев не може да се справи с управлението на целия земеделски сектор. Той лъже, защото ние поискахме украинската помощ още преди нова година, когато протестирахме тук и една от главните точки беше да се защити бюджета, който ни е разпоредено от Европейската комисия и е даден картбланш.

Той не е внесъл доклад в Министерството на финансите, не е защитил интересите му. Има голяма част от субсидиите, които все още не са изплатени. Ще провеждаме масови протести в страната, ще затваряме пътища. И ние започва като френските фермери. Ние, за разлика от колегите, се съобразяваме с членската маса. Каквото решат хората", съобщава БНР.

Автор на статията:
Ставри Таргов
протест фермери
0 коментара
fallback
fallback