IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Икономика
15:40 | 16 февруари 2024
Обновен: 08:10 | 5 май 2024

В Бургас обмислят въвеждане на червена зона за паркиране

Престоят ще е ограничен - всеки ще може да спира колата си най-много за три часа

По материала работи: Ставри Таргов
В Бургас обмислят въвеждане на червена зона за паркиране

В Бургас започва допитване сред всички местни жители и най- вече водачи на автомобили за нова революционна зона за паркиране. Всичко това е все още само проект. Идеята обаче вече се обсъжда навсякъде из града. Паркирането в тази зона вероятно ще е два лева и то максимално за три часа престой.

Поради факта, че местата за паркиране са кът, особено през летните месеци, когато ври и кипи от туристи, ще бъде въведена нова зона за спиране на коли в центъра на Бургас.

Засега работно я наричат "зона център" и "червена зона".

Предложението за нея ще бъде качено за обществено обсъждане през сайта на Община Бургас. Вероятно цената за паркиране в тази зона ще е 2 лева на час, но най- важното- престоят ще е ограничен - всеки ще може да спира колата си в "червената зона" най-много за три часа.

"Всичко това още е в зародиш. Ще прецизираме и огледаме всички подробности. Цялата стратегия ще е в два етапа. Първият ще е да направим зелената зона целогодишна и да разширим синята зона в жк "Възраждане", без промяна на цените.

Вторият - да въведем "зона център" евентуално от лятото, като се съобразим с всички предложения и мнения на хората", разказа пред Труд news Пламен Димитров, шеф на общинско предприятие "Транспорт".

Синята зона е левче на час и без ограничение в паркирането. Част от нея ще влезе в "зона център". Зелената зона е с паркиране на същата цена, но тя започва по принцип да действа от 1- ви май и досега беше само за сезона. Обхваща предимно районите за паркиране край Морската градина, плажа и в жк "Лазур". Сега ще стане целогодишна, пише 24 часа.
 

Коментари

Христо ( преди 2 месеца )
Това не решава проблема! Има дискриминационен отенък-на база финансово неравенство на гражданите за достъп до обществено пространство.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 1
а паркинги ( преди 2 месеца )
rate down comment 0 rate up comment 1
Новини Варна