IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Икономика
14:20 | 7 март 2024
Обновен: 21:11 | 28 април 2024

Стачка в "Луфтханза" отмени хиляди полети от и за Германия

Протестиращите настояват за увеличение на заплатите

По материала работи: Ставри Таргов
Стачка в "Луфтханза" отмени хиляди полети от и за Германия

Стачка на наземния персонал на "Луфтханза" отмени хиляди полети от и за Германия, включително и от София. Стачката продължава и утре.

Рано тази сутрин започна поредната предупредителна стачка на наземния персонал на "Луфтханза", която ще продължи до събота сутринта. Стачкуват още служителите по сигурността на летищата във Франкфурт, Хамбург и Дюселдорф. Според "Луфтханза", засегнати от протестните действия са над 200 000 пътници.

Протестиращите настояват за увеличение на заплатите. Профсъюзите посочват, че рекордната печалба на "Луфтханза" позволява заплатите на наземния персонал да бъдат увеличени с 12,5%, но най-малко с 500 евро, и едновременно с това да бъде изплатена еднократна инфлационна компенсация в размер на 3000 евро. Идната седмица предстои нов кръг преговори с "Луфтханза".

Според сайта на летище София днес са отменени всички полети от и до София от Франкфурт и Мюнхен:

Отменените полети са:

 на 7 март - всички полети на авиокомпания "Луфтханза" до и от Франкфурт и Мюнхен;

 на 8 март - всички полети на авиокомпания "Луфтханза" до и от Франкфурт и Мюнхен;

 на 9 март - LH1707 излитащ за Мюнхен в 6.10 часа.

От летище София съветва пътниците да се свържат с авиокомпанията възможно най-скоро, за да получат подробности, както и кой следващ полет може да използват, съобщава БНТ, като цитира БТА.
 

Коментари

Новини Варна