IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Икономика
16:00 | 15 март 2024
Обновен: 01:34 | 2 май 2024

Хотелиери искат Слънчев бряг да стане град

Така ще имаме кмет и кметство, които да се грижат за улици, инфраструктура, паркове и градини, категорични са те

По материала работи: Ставри Таргов
Хотелиери искат Слънчев бряг да стане град

"Слънчев бряг трябва да стане град. В момента в курорта и в Свети Влас има повече хора отколкото в Несебър. Така ще имаме кмет и кметство, които да се грижат за улици, инфраструктура, паркове и градини. В момента е хаос."

Това обяви Веселин Налбантов, който е хотелиер и зам. председател на БХРА.

"Този продукт, който правим, отива в Несебър, а ние сме държавна собственост, държавно частно предприятие. Парадоксът е, че парите отиват в Община Несебър, а тя няма право да се разпореди обратно - т.е., да стопанисва курорта. Да бъде подредено и оправено всичко преди сезона", обясни Налбантов.

По думите му така се губят стотици левове. Ако Слънчев бряг си имаше кметство, преди да дойдат туристите, улиците и алеите щяха да са в изправност, всичко щеше да се върши по правила и да цари ред.

Тази година хотелиерите са отново притеснени. Този път проблемът е ремонтът на летището на Бургас. Те силно се надяват ремонтът да приключи в срок - в края на март.

Докато тече реновирането обаче се губят резервации и туристи, смятат хотелиерите. Иначе първите туристи в Слънчев бряг се очаква да дойдат през май, пише "Труд".

 

Коментари

що не сака ( преди 1 месец )
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна