IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Икономика
10:58 | 8 февруари 2014
Обновен: 08:21 | 20 април 2024

Вдигат началните заплатите на младите учители от юли

Вдигат началните заплатите на младите учители от юли

По материала работи: Златина Добрева
Вдигат началните заплатите на младите учители от юли

Началните заплати на младите учители ще се увеличат от юли. Това заяви пред Дарик радио образователният министър проф. Анелия Клисарова. По думите й ще се работи с банките за отпускане на по-евтини заеми за младите учители, както и с кметовете на общини за намиране на евтини общински жилища за тях.
На страната ни са нужни „учители на XXI век”, тъй като колкото и модерна лаборатория или класна стая да има в дадено училище, ако преподавателят не може да създаде интерес сред своите ученици, няма как да се постигнат желаните резултати, изтъкна още министърът.
„Ключът към качествено образование не са само парите, а присъствието на качествения учител. Ако го няма човекът, който да увлече децата, който да ги накара да мислят и да искат да учат, няма как да се случи качественото образование”, заяви тя.
По думите й просветното министерство работи върху стратегия за развитие на педагогическите кадри, но в същото време изрази притеснение, че твърде малко се работи с родителите, които също са важен фактор особено при учениците от началните класове.

Коментари

Новини Варна