IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Икономика
18:22 | 31 май 2014
Обновен: 03:44 | 19 май 2024

Варна се сдоби с нови пожарни

Варна се сдоби с нови пожарни

По материала работи: manager
Варна се сдоби с нови пожарни

Варна е един от шестте български града сдобили се с нови пожарни.  Общо 67 автомобила за борба с горските пожари и 32 контейнеровоза са били предоставени на местните служби на дирекцията във Варна София, Пловдив, Плевен, Бургас и Видин, съобщиха от пресцентърът на МВР.

Новата съвременна техника влиза на дежурство в пожарните служби от днес. Тя е закупена с европейско финансиране по Оперативна програма „Околна среда".

Стойността на проекта е за над 97 млн. лева и се предвижда доставката на общо 274 специализирани автомобила от различен клас.

Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров, който връчи ключовете на новата пожарна техника на пожарникари от София, Пловдив, Плевен, Варна, Бургас и Видин, оцени високо усилията на служилите на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението", участвали при разработването и реализирането на проекта.

„Заедно ще продължим да полагаме усилия за осигуряването на най-съвременна техника за пожарните служби в страната, за да направим труда на българските пожарникари по-ефективен и по-безопасен", допълни още той.

На церемонията по връчването на новата техника директорът на ГДПБЗН гл. комисар Николай Николов посочи, че новите пожарни автомобили са пригодени за работа в пресечени местности и са снабдени със съвременни системи за самоохлаждане. Той обясни, че с тези камиони ще се обезпечава пожарната безопасност в националните паркове, природните паркове, резерватите и поддържаните резервати, както и на всички територии, включени в НАТУРА 2000.

Черно море

Коментари

Новини Варна