IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Икономика
06:38 | 14 юли 2014
Обновен: 17:38 | 18 април 2024

Премиерът: "Южен поток" не е български проект

Премиерът: "Южен поток" не е български проект

По материала работи: Борис Проданов
Премиерът: "Южен поток" не е български проект

"Южен поток" не е български проект и от нас не зависи целият проект.
Това написа в собствения си профил във Фейсбук премиерът Пламен Орешарски. "Относно "Южен поток" - имахме бележки от Европейската комисия. Разпоредих да бъдат спрени временно всички действия, най-вече по подписване на нови договорености и споразумения, докато уточним с Комисията доколко основателни са тези бележки. Ще се опитаме да убедим Комисията, че сме действали правилно – имаме достатъчно аргументи за това. Но ако не успеем, ще коригираме тези действия, които Комисията не одобрява, защото това може да доведе в последствие, ако не се разберем до наказателна процедура – това искам да е много ясно. Така че ние ще отразим всички бележки на Европейската комисия, като преди това се опитаме да им обясним, че всичко, което сме правили, е по аналогия на други провеждани и одобрени вече процедури, пише Пламен Орешарски.
Питат ме до къде са нещата с "Уестингхаус" за Седми блок на АЕЦ "Козлодуй" - в много напреднал стадий. Това е един много важен проект за нашата страна, макар че бизнес-моделът все още не е оформен. Това, което е в заключителен стадий, е проектна компания, която в последствие заедно с доставчика "Уестингхаус", ще изработи финансовия модел от гледна точка на финансово пакетиране на проекта. На този етап не сме напреднали особено с финансовия модел, а по-скоро с модела на изграждане на проектна компания, пояснява премиерът.
БГНЕС

Коментари

Новини Варна