IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Икономика
19:01 | 19 август 2015
Обновен: 10:39 | 24 април 2024

Нова система за по-добро управление на железния път

Електронна мрежа обединява всички звена в държавната компания от планиране до капитално строителство

По материала работи: Борис Проданов
Нова система за по-добро управление на железния път

Нова система за управление в компанията, която стопанисва железния път у нас, ще позволи по-бързо и качествено да се правят ремонтите и да се инвестира в жп мрежата на страната.


Електронната система обединява всички звена в държавната компания от планиране до капитално строителство. Така подписите на хартия ще отидат в историята. В масовия случай, ако се наложи ремонт или подмяна на определен участък от железния път, новата система ще ускори работата по обявяването на обществените поръчки за материали и изпълнител.


По-бързо ще се съгласуват работните графици за ремонта, а доставката и изпълнението на ремонтните работи ще се следи по-обстойно като докладите за изпълнението на обекта ще са достъпни едновременно за всички звена, които отговарят за него.


Системата ще позволява и по-добре да се координират финансовите средства за ремонтните работи на железния път. Ще бъде практически невъзможно за ремонт с европейско финансиране да се изписват завишени разходи на държавни пари, съобщава ТВ7.

Коментари

Новини Варна