IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Икономика
21:40 | 31 август 2015
Обновен: 17:52 | 18 април 2024

Покритият мост в Ловеч ще бъде обсъждан в общинския съвет

Сред жителите преобладаващо е мнението, че съоръжението трябва да запази сегашния си вид

По материала работи: Борис Проданов
Покритият мост в Ловеч ще бъде обсъждан в общинския съвет

Общинският съвет в Ловеч ще проведе до седмица извънредно заседание по въпроса за Покрития мост в града. На него, по предложение на част от съветниците, трябва да бъде гласувана забрана за промени във вида на моста.

 

Съветниците Радослав Хитов и Георги Митев обясниха защо трябва да се гласува забрана за промяната на визията на покрития мост. Поехме този ангажимент към хората. Надеждата на всички е, че ще се вземе правилно и навременно решение, посочи Хитов. Ние смятаме, че е недопустимо емблемата на града, символът на града да бъде преустройван по какъвто и да е начин, защото това е най-близката реплика до сътвореното от Уста Кольо Фичето. В този мост е втъкан духът на Стария Ловеч, обясни Митев.

 

Сред жителите на Ловеч преобладаващо е мнението, че покритият мост трябва да запази сегашния си външен вид. Трябва да остане такъв, какъвто го познават последните поколения, смята гражданка на Ловеч. Туристите и всички хора в България са свикнали с тоя вид на моста. Така изглежда много добре, каза друга.

Коментари

Новини Варна