IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Икономика
15:17 | 12 септември 2015
Обновен: 17:53 | 18 април 2024

КНСБ няма да подкрепи новия протест срещу цената на тока

Синдикатите очакват социално напрежение и в други сфери преди местния вот

По материала работи: Слав Велев
Пламен Димитров - президент на КНСБ

КНСБ няма да подкрепи обявения от работодателски организации нов протест срещу повишената цена на електроенергията, обяви в Бургас президентът на синдиката Пламен Димитров, съобщава агенция КРОСС.


Липсата на координация между нас е причината да не участваме в протеста на 30 септември, каза лидерът на най-големия синдикат в страната: „Вече започнаха да се усещат ефектите от първите цени на тока. Увеличение между 17 и 18, 20 процента на места се калкулира. Няма още обявени съкращения, но аз очаквам и това да се случи. И това ще бъде очевидно капката, която ще изкара хората на улицата в съответното предприятие".


Очакванията на КНСБ са за съпътстващи социални конфликти по време на предизборната кампания за местния вот. Те ще са заради проблемите в енергетиката и липсата на достатъчно финансиране за редица отрасли в бюджетната сфера, коментира още Пламен Димитров преди срещата на синдикалния актив от региона с кандидатите за кметове и общински съветници.

 

Коментари

Новини Варна