IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Икономика
18:38 | 15 септември 2015
Обновен: 02:20 | 20 април 2024

Бивш шеф на ДАНС - Варна, освободен от ВМЗ - Сопот

Освободен от Съвета на директорите е варненецът Тодор Дичев

По материала работи: Борис Проданов
Бивш шеф на ДАНС - Варна, освободен от ВМЗ - Сопот

Изненадващо бе сменено цялото ръководство на Вазовските машиностроителни заводи в Сопот на събрание на Акционерното дружество, иначе планирано от доста време за днес.


Върната е длъжността "изпълнителен директор", но на нея е назначен не търговският пълномощник Богдан Богданов, а досегашният му заместник по производствените въпроси Иван Гецов, съобщава БГНЕС.


Освободени от Съвета на директорите са досегашните му членове Тодор Дичев (бивш шеф на ДАНС - Варна) и Илиян Насков, който беше ябълката на раздора, породила няколко месечни протести на КТ "Подкрепа" във ВМЗ. Владислав Тотев е новият председател на борда. В него като член остава Любомир Джапаров, финансист от Карлово и един от първите седесари в района.


Ако с отстраняването на Илиян Насков едно от основните искания и поводи за протести на "Подкрепа" бяха удовлетворени, от синдиката продължават да настояват за незабавното освобождаване на Цветана Бодурова, директор на площадка "Иганово". Там два пъти преди месеца гърмяха мощни взривове, заради което работата бе спряла и се породи социално напрежение. То доведе и до блокада на Подбалканския път.

Коментари

Новини Варна