IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Икономика
20:24 | 24 септември 2015
Обновен: 09:31 | 28 март 2024

Депутати подхванаха ВМЗ - Сопот, искат пълна проверка

Последните три директорски бордове били силно партийни

По материала работи: Юлиян Атанасов
Депутати подхванаха ВМЗ - Сопот, искат пълна проверка


 

Ревизия във ВМЗ – Сопот, на всички сключени договори за три години назад, на печалбите от тях и на наличността на незавършеното производство ще инициират Методи Андреев и други депутати от ГЕРБ от Пловдивска област, пише dnes.bg.
Поводът са последните три директорски борда, които по думите на Андреев са силно партийни, като в тях са вкарани хора, удобни на съответната управляваща политическа сила.  Според депутата ВМЗ винаги е бил обект на политически интереси, но винаги се е търсел баланс. Последните три борда обаче са в рязък дисбаланс и фирмата вместо да се стабилизира се източва, коментира Андреев, цитиран от БТА.
Депутатът прогнозира, че до месец и половина личният състав на ВМЗ ще се увеличи поне два пъти заради предстоящи договори.
Като пример посочи, че ако преди за 4 - 5 месеца във ВМЗ се е изработвала продукция за 20 милиона долара, то сега това е производство само за един месец и каза, че се очакват поръчки на обща стойност около 300 милиона долара.
В момента оръжейният завод, който има 160 милиона лева публични задължения, изработва месечно продукция за 20 милиона лева.

Коментари

Новини Варна