IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Икономика
15:52 | 17 октомври 2015
Обновен: 18:01 | 18 април 2024

Икономист от САЩ: Светът отново ще изпадне в рецесия

Това зависи от ситуацията в Китай, която продължава да се влошава

По материала работи: Юлиян Атанасов
Икономист от САЩ: Светът отново ще изпадне в рецесия

Икономист от САЩ: Светът отново ще изпадне в рецесия 17.10.2015 | 12:59846по-малки букви по-големи букви Разпечатай © gettyimages 0 0 0 2 Светът отново ще изпадне в рецесия, каза пред БНР американският икономист Шон Снайт. По думите на специалиста влошените икономически показатели на Китай и все още крехкото възстановяване на икономиките на САЩ и Европа могат да бъдат изправени пред ново предизвикателство.

"Рисковете за връщането на ресецията се увеличават. Имам предвид - и за Америка, и за останалата част на света, вероятността за изпадане в рецесия през следващата година непрекъснато нараства. Знаете, че в момента има кредитиране на много ниски лихви. В същото време в Китай много сериозен правителствен дълг беше използван, за да се задържи растежът на много високо ниво, но в крайна сметка основните проблеми ще се върнат. Дали ще видим такава криза, каквато имаше през 2008? Може би не, но ако ситуацията в Китай продължава да се влошава, може да се изправим пред ново предизвикатество и нова рецесия", прогнозира Снайт.

Коментари

Новини Варна