IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Икономика
09:33 | 5 ноември 2015
Обновен: 10:49 | 24 април 2024

Драстично нарастват продажбите на стоки онлайн

Това отчитат експерти от Регионален форум GS1 в Европа 2015

По материала работи: Юлиян Атанасов
Драстично нарастват продажбите на стоки онлайн

Съвременният потребител и нуждата му да получава повече информация за продуктите са акцентите на пленарните сесии на Регионалния форум GS1 в Европа 2015, който се провежда в Лисабон, Португалия. Тази година форумът съвпада с 30-та годишнина от създаването на организацията в Португалия и събитието е една от планираните дейности за честване на юбилея. 

Според изследване на Google продажбите на стоки онлайн са нарастнали драстично в сравнение с продажбите в търговските центрове. През 2010 в САЩ са отчетени 38 милиарда продажби в магазините, а през 2014 те са спаднали до 18 милиарда. Друго изследване показва, че наличието на здравословни данни за продуктите (хранителни стойности, алергени и др.) увеличава продажбите и потребителите са готови да платят повече за здравословни стоки, за които има лесно достъпна информация. Тези тенденции за пореден път доказват важността на качествената информация за продуктите и колко значими са усилията на GS1 за разработването на достъпни решения за предоставяне на консистентни и сигурни данни, които ще донесат ползи не само за потребителите, но и за самите търговци. 

 

Чрез тях крайните потребители могат да получат цялата информация, от която се нуждаят, ако е предварително въведена от производителя/дистрибутора.Промяната в поведението на крайните потребители при покупка предполага зачестени доставки на по-малки количества стоки на повече места. Това внася предизвикателство в логистиката и необходимостта от сътрудничество между фирмите, извършващи логистични услуги. GS1 притежава необходимите инструменти за облекчаване на това сътрудничество и постигане на прозрачност и ефективност на доставките. 

 

В рамките на форума председателят на БТПП и GS1 България Цветан Симеонов и екипът на организацията проведе среща с Бруно Асето. Бяха обсъдени предизвикателствата пред фирмите от Европа, както и важни дейности, които предстоят за българската организация през следващата година. 

Коментари

Новини Варна