IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Икономика
20:38 | 20 декември 2015
Обновен: 10:54 | 24 април 2024

Конгрес на Винената партия в Симитли

В организацията членуват 1000 винопроизводители

По материала работи: Юлиян Атанасов
Конгрес на Винената партия в Симитли

Винената партия в Симитли проведе своя 19-и редовен конгрес. Под девиза "Чрез виното да забравим злото" винените съпартийци се събраха на поредната среща, за осветят младите вина, да определят най-добрите вина и да приемат нови членове.Традиционно празненството започва с химна на партията, последван от освещаване на младите вина, реколта 2015.

 

Във винената партия членуват над 1000 винопроизводители, като около 40 % са жени. На празничният конгрес не липсват ценители на божествения елексир от цяла България, та чак и извън пределите на страната."Имаме и гости от Одрин, Одринска Тракия, те също са наши колеги-производители на вино", каза Иван Иванов от Любимец. "Не са ли прави с любов с интерес, с желание, значи няма да стане хубаво"."Важното е с мерак да се прави виното, когато то се прави с мерак и се пие с мерак, тогава всичко е нормално", каза Иван Лулейски, председател на Винената партия.

 

Виненият партиен форум продължи с дегустация най-добро бяло и червено вино, розе и пелин от новата реколта. И както подобава на божествения елексир, вечерта продължи с много вино, музика и танци.

 

bgonair.bg

Коментари

Новини Варна