IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
Икономика
09:49 | 23 декември 2015
Обновен: 14:36 | 28 март 2024

Google пак ще се пробва да "бие" Facebook, пак с чат

Не се знае кога ще се пуска новото приложение

По материала работи: Деян Михайлов
Google пак ще се пробва да "бие" Facebook, пак с чат

Google разработва ново мобилно приложение за съобщения, за да се съревновава по-успешно с предлаганите от конкуренцията услуги като например тези на Facebook, цитиран от Ройтерс и БТА.

Новата услуга ще се опре на притежаваното от Google ноухау в областта на изкуствения интелект, като това ще стане чрез интегрирането на чатботове - софтуерни програми, отговарящи на въпроси, в приложение за съобщения, пише Wallstreet Journal.

Новото приложение ще позволи на потребителите да пишат текстови съобщения на приятелите си или на чатбот, който ще търси информация в мрежата и други източници, за да отговаря на въпроси.

Не е ясно кога ще бъде пусната услугата, нито как ще се казва, се посочва в материала на вестника.

Новината не беше приета с възторг от интернет общността, предвид предишните неуспешни опити на компанията да се наложи в областта на бързите съобщения. "Ново чат приложение, все едно си нямаме достатъчно", пишат хората в Twitter и припомнят предишните амбиции на Google да достигне Facebook: Google +, Google Talk, Google Hangouts, Google Voice, Google Messenger, Google Hangouts и тн.

dnes.bg

Коментари

Новини Варна