IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Икономика
16:32 | 7 януари 2016
Обновен: 08:20 | 19 април 2024

Конкурентът на Tesla излезе на сцената

Моделът на Faraday Future разполага с 1000 конски сили

По материала работи: Деян Михайлов
Конкурентът на Tesla излезе на сцената

Автомобилният свят ще се промени. В това са убедени и хората зад новата марка Faraday Future, която представи първия си продукт на изложението за потребителска електроника CES в Лас Вегас, САЩ. Той е напълно електрически има за цел да подскаже за бъдещата гама на производителя.

Въпросният модел е само концепт, като носи името FFZero1. Той вероятно никога няма да се появи в серийно производство, но пък определено успя да привлече вниманието на автомобилния свят, доказвайки високата амбиция на новоизлюпения производител.

Машината използва изцяло карбонови шаси и купе, които ще се използват и за бъдещите серийни модели на компанията. Те ще представляват масови машини от сегмента на седаните, кросовърите и хечбеците. Въпросните автомобили на Faraday Future ще се появят на пазара като конкуренти на Tesla.

Именно от Tesla е зает и екипът на Faraday Future - Ник Самсън, Даг Рекхорн, Алън Чери, Том Весър, които са заемали ръководни постове в базирания в Калифорния производител на електромобили.

Към момента няма конкретна информация за бъдещата гама на Faraday Future. Компанията обаче обяви, че стартира строеж на завод в Невада, в който ще бъдат инвестирани 1 млрд. долара.

Колкото до спортната машина, която се появи на изложението в Лас Вегас и бързо си спечели прякора "Електрически Батмобил", тя използва четири електрически двигателя, разположени в главините на четирите колела. Общата им мощност е 1000 к.с., което позволява спринт от място до 100 км/час за около 3 сек. Максималната скорост на движение достига 320 км/час.

FFZero1 е оборудван и със система за автономно придвижване, която може да работи както в трафика, така и на писта, разкриват от компанията.

Още снимки вижте в Automedia.bg

Коментари

Новини Варна