IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Икономика
18:44 | 24 януари 2016
Обновен: 10:56 | 24 април 2024

Първомай атакува Китай с... лютеница

В Ханджоу беше открит първият български павилион, в който се презентират родни стоки

По материала работи: Борис Проданов
Първомай атакува Китай с... лютеница

Фирми от Първомай ще се опитат да пробият в Китай с лютеница, зеленчукови консерви, мед, червено вино и сладки изделия. На 29 януари те се събират на форум в града, на който експерти ще им разясняват възможностите да реализират продукцията си в азиатската държава.


"През ноември м.г. в град Ханджоу бе открит първият български павилион, в който се презентират родни стоки. Производителите имат възможност да изпратят в него свои мостри. Транспортните разходи се поемат от министерството на земеделието", коментира председателят на Обединени бизнесклубове Веселин Халачев, организатор на проявата.

 

Той уточни, че до месец - два се очаква да бъде отворен и BG център в Шанхай, където също ще се предлагат наши продукти и ще се осъществяват контакти с клиенти. По думите на Халачев проблемът пред производителите ни е, че не могат да осигурят големи количества, затова трябва да направят клъстери. Освен от храни китайците се интересували и от продукти с розово масло и лавандула.

 

КРОСС

Коментари

Новини Варна