IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Икономика
17:23 | 2 февруари 2016
Обновен: 20:25 | 23 март 2024

Започна делото за винетките във ВАС

Причина за внесения съдебен иск е, че липсват мотиви за изменение на цените на винетките

По материала работи: Ставри Таргов
снимка БГНЕС

Върховният административен съд даде ход на делото за винетките по жалбата на частни лица и Сдружение "Сила". Причина за внесения съдебен иск е, че липсват мотиви за изменение на цените на винетките. Оспорват се и представените от Министерството на регионалното развитие доказателства, както и датата на качване на информацията за по-високите цени на интернет страницата на ведомството.
Ето какво обясни подалият жалба Тодор Тодоров пред БНР:
"Едно, че такова нещо няма като практика в цялата Европа, да не говорим за света, друго, че не съответства на нашите доходи. Един, грубо казано селянин, моят баща, моите роднини на село, да се придвижат от селото до съседното село или до града, за да получат здравна помощ, те трябва на своя автомобил да платят винетка такса, да платят гражданска отговорност, която също се повишава, да платят задължително годишен технически преглед. Това са едни ограничения към конституционно защитеното право за свободно придвижване на гражданите. Публикуването в Държавен вестник се забави на това постановление на Министерския съвет. Към датата на публикуването в Държавен вестник такива мотиви нямаше."
Следващото заседание по делото ще бъде на 22 март.

Черно море

Коментари

Новини Варна