IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Икономика
17:27 | 21 февруари 2016
Обновен: 10:58 | 24 април 2024

Бърза жп връзка от Китай до бургаската гара ще обслужва Европа

Споразумението ще бъде подписано през март

По материала работи: manager
Бърза жп връзка от Китай до бургаската гара ще обслужва Европа

Бърза жп връзка от Китай през Бургас ще обслужва цяла Европа. Споразумението ще бъде подписано през март. Това съобщи кметът Димитър Николов след среща с китайска правителствена делегация, водена от заместник-председателя на Националната комисия за сътрудничество и реформи на Китай министър Нинг Дзиджъ.

Чрез жп връзката трябва да се осигури максимално кратък срок за доставка на контейнерни товари от Китай за Европа и по-качествена логистична схема, разясни кметът Николов.

Градоначалникът е категоричен, че това ще превърне в ключов в тази логистика и с оглед на това той призова чуждите предприемачи да инвестират сериозно в Бургас, пише Община Бургас.

Китайска делегация е проявила интерес и към контейнерите превози и условията за изграждане на магистралната връзка Бургас- Варна, стана ясно по-късно днес на брифинг, който дадоха министърът на транспорта и информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски, кметът Николов и областният управител Вълчо Чолаков.

 

bgonair.bg
 

Коментари

Новини Варна