IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
Икономика
09:58 | 20 май 2016
Обновен: 19:52 | 26 март 2024

Приеха да има 3-месечни винетки

Новите стикери ще влязат в сила от 2017 г.

По материала работи: Пламен Янков
Приеха да има 3-месечни винетки

Депутатите от регионалната комисия в парламента приеха да има тримесечни винетки. Предложението на Патриотичния фронт и Реформаторския блок трябва да влезе в сила от 2017 г.

 

 

Освен въвеждането на тримесечна винетка проектът предлага годишният стикер да важи от дата до дата. Също така се предлага и по-стриктно прилагане на еднодневна винетка за леките автомобили. Сега дневният стикер се прилага основно за тежкотоварните автомобили. Вносителите обаче са готови да отстъпят от това предложение за еднодневната винетка.

 

 

Според депутата Димитър Байрактаров чрез въвеждането на тримесечна винетка хората в малките населени места ще бъдат стимулирани да си купуват стикери. По думите му приходите в Агенция “Пътна инфраструктура” ще се увеличат с 20% от въвеждането на двете промени.

 

 

Шефът на пътната агенция Лазар Лазаров обаче настоя за анализ на ползите от въвеждането на тримесечна винетка. Призова депутатите да са търпеливи по темата, за да се види как ще подейства електронният стикер.

 

 

Той трябва да е факт през следващата година. Годишният стикер е икономически най-изгоден, смята Лазаров.

 

trud.bg

Коментари

Новини Варна