IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Икономика
18:41 | 5 юни 2016
Обновен: 20:14 | 23 март 2024

Частично отпада забраната за тирове при температура над 35 градуса

Камионите ще могат да се движат само по определени пътни участъци

По материала работи: Борис Проданов
Частично отпада забраната за тирове при температура над 35 градуса

Отпада забраната за движение на тирове при температура над 35 градуса, каза за Дарик заместник-председателят на Съюза на българските транспортни работници Александър Стамболийски.


До такова споразумение са достигнали на съвместна среща от Съюза на българските транспортни работници, АПИ и КАТ.


От пътната агенция обаче уточниха, че камионите ще могат да се движат непрекъснато, без значение от температурата само по определени участъци. Междувременно шофьорите отлагат протестните си действия, с които заплашваха по-рано тази седмица.


Причина за срещата стана протестната декларация на шофьорите, пусната по-рано миналата седмица, обясни за Дарик Александър Стамболийски:
“Отлагаме протестните дейности и изчакваме около 1 седмица, за да могат да бъдат гарантирани новите правила“.


Новите правила, за които са се договорили от Съюза на транспортните работници с АПИ и КАТ, се очаква да бъдат готови в рамките на следващата седмица, допълни още Стамболийски: “В момента, доколкото ми е известно, такива забрани не съществуват никъде в този вид. И така се стигна до нашата протестна декларация. На срещата стигнахме единодушно до заключението, че температурната забрана трябва да отпадне, а съботно-неделната забрана и тази по официалните празници трябва да бъде редуцирана до първокласната пътна мрежа, когато е доста интензивен трафикът“.


От Съюза на транспортните работници са получили уверение, че ще бъде изготвена брошура, в която ще бъдат обявявани дните, часовете и местата, на които ще има спиране на автомобили.


От пътната агенция коментираха, че забраната за движение на тирове при температури, по-високи от 35 градуса, ще отпадне, но частично. Камионите ще могат да се движат без значение от температурата само по определени пътни участъци, с подходящ и отговарящ на изискванията асфалт, който няма да се нагъне в резултат на тежкотоварния трафик. Кои са тези пътища - ще стане ясно в следващите дни, след среща между КАТ и АПИ.

Коментари

Новини Варна