IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Икономика
12:39 | 8 юни 2016
Обновен: 18:54 | 18 април 2024

Отпуснаха 1,5 млн. лв. извънредно за северната скоростна тангента

С парите ще се изградят локалните шосета и уличната мрежа в Требич

По материала работи: Слав Велев
Отпуснаха 1,5 млн. лв. извънредно за северната скоростна тангента

Министерски съвет пусна 1,5 млн. лв. извънредно за северната скоростна тангента, предаде БТВ.

С парите ще се изградят локалните шосета и уличната мрежа в Требич и пътищата, които ще извеждат на тангентата.

С парите ще се изгради и кръгово движение и двупосочен път, съобщи Лиляна Павлова.

„Старият архитект не си е направил проектите. Единственият шанс да ви помогнем бързо, днес го имаме като точка в Министерски съвет – 1.5 милиона. Лиляна Павлова ми каза, че ако се направят двете локали, ще може да се реши проблемът. Има още 2-3 седмици по стария договор на Тангентата, може да започнете да го правите веднага. По-бързо от това не може да се реагира в тази ситуация“, заяви министър-председателят Бойко Борисов, цитиран от "Фокус".

По време на заседанието премиерът се обърна към зам.-кметът на София Дончо Барбалов и главния архитект на столицата Здравко Здравков.

„Глобихте ни милион и половина на практика, без да имаме никаква вина, но отивайте хората да са спокойни, бързо строете, правете каквото трябва и да стане факт. Точката ви е приета, днес ще Ви пратим парите и почвайте. Като стане готово ще ни благодарите, сега бързо да строите и архитекта да върши работа“.

„За да ви спасим от ситуацията го правим“, допълни Борисов.

Регионалният министър Лиляна Павлова уточни, че с въпросните 1,5 млн. лева Столична община ще ремонтира улиците и уличната мрежа, както и две от локалните платна, чрез които малките населени места, прилежащи към София-град ще могат да се включват в тангентата.

„Днес с предоставените милион и половина лева на общината тя ще започне изглаждането на локалните платна и улиците за достъп до Тангентата, за да може селата Требич и всички останали да могат да се включват в движението по основното трасе“, допълни тя.

trud.bg

 

Коментари

Новини Варна