IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Икономика
18:31 | 30 август 2016
Обновен: 17:50 | 21 април 2024

5 млн. лева са осигурени за финансиране на проекти от Националния иновационен фонд

От днес започва разяснителната кампания за българските компании

По материала работи: Ставри Таргов
5 млн. лева са осигурени за финансиране на проекти от Националния иновационен фонд


Пет милиона лева са осигурени за финансиране на проекти от Националния иновационен фонд. От днес започва разяснителната кампания за българските компании.

 

Осмата сесия за финансиране на проекти от Националния иновационен фонд съкращава срока им наполовина - т.е. на 18 месеца, обясни експертът Станислав Ангелов. Това трябва да позволи на повече компании да имат достъп до ресурса, макар и сумата, която ще получат, да е по-малка спрямо предходната сесия.

 

Безвъзмездната финансова помощ за проекта е в порядъка на 250-300 хиляди лева и настоящият краен срок. Предполагаме, че помощта ще бъде в по-малък размер, тоест ще има помощ за повече предприятия.
Една компания може да кандидатства с няколко иновативни проекта. Тази година са предвидени по-облекчени условия за предприятията, които кандидатстват за финансиране. Например:Новото, което сме допуснали в тази конкурсна сесия, е предприятията да не доказват 15 процента разходи за научна и развойна дейност от предходните години, което ги улеснява да кандидатстват без такъв вид разходи, които са правили в миналото, каза Ангелов.

 

Осмата сесия позволява да се кандидатства за проекти в четири области - мехатроника и чисти технологии; информационни и комуникационни технологии и информатика; индустрия за здравословен живот и биотехнологии; нови технологии в креативните и рекреативните технологии.

БНР

Коментари

Новини Варна