IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Икономика
19:06 | 17 септември 2016
Обновен: 11:02 | 25 април 2024

Теменужка Петкова инспектира дейността на ЧЕЗ в осем мездренски села

Това е във връзка с есенно-зимния сезон

По материала работи: Ставри Таргов
Теменужка Петкова инспектира дейността на ЧЕЗ в осем мездренски села


От Министерството на енергетиката проверяват готовността на електро-съоръженията за работа през зимата - съобщи в Мездра министър Теменужка Петкова.

 

Проверката на готовността на електропреносната ни мрежа за есенно-зимния сезон ще завърши в края на месеца, каза енергийният министър Теменужка Петкова и поясни:

 

Това е проверка по отношение на готовността на трите електроразпределителни дружества и на електро-енергийния системен оператор, както по отношение на дейностите, които трябва да се извършат във връзка с прочистване на просеките, така с готовността от гледна точка на техника и други ресурси, които са необходими за това, за да осигурим на българските граждани спокойна зима и да гарантираме електрическата енергия през целия период.

 

Теменужка Петкова инспектира дейността на електроразпределителното дружество ЧЕЗ в осем мездренски села по Искърското дефиле, в които има чести прекъсвания на тока при влошаване на времето. Ремонтите по електропреносната мрежа в района ще продължат до края на октомври и са на стойност 200 хиляди лева.

БНР

Още по темата   На 22 и 23 септември касите за плащане на ток ще бъдат затворени

 

 

Коментари

Новини Варна