IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Икономика
12:59 | 8 октомври 2016
Обновен: 11:12 | 24 април 2024

Бойко Борисов: Пречиствателната станция в Шумен беше провален обект

По материала работи: Борис Проданов
Бойко Борисов: Пречиствателната станция в Шумен беше провален обект

Пречиствателната станция беше един провален обект, за който жителите на Шумен трябваше да извадят от джоба си 49 милиона и да ги върнат обратно, е казал министър-председателят Бойко Борисов при откриване на съоръжението днес в Шумен, съобщиха от преслужбата на Министерския съвет.


"Шуменци не са виновни, че са избрали некадърно ръководство, бяха подведени. Осигурихме от втория програмен период парите да дойдат бързо и да имаме днес това прекрасно съоръжение. Ще продължим да работим за Шумен", е подчертал премиерът.


Той е посочил, че с допълнителната финансова помощ се завършва проект, започнат през 1988 г., и така Шумен вече има инвестиции за над 62 милиона лв. в екология и здраве за над 100 000 души, които ползват пречиствателната станция.


Проектът е втората фаза на водния цикъл на Шумен и включва два подобекта - изграждане на биологично стъпало с отстраняване на азот и фосфор за пречиствателната станция и помпена станция за отпадъчна вода в кв. "Дивдядово" с напорен колектор до ПСОВ. Общият размер на инвестицията е 13 млн. лв. С въвеждането в експлоатация на тези съоръжения приключва един от мащабните водни проекти по Оперативна програма "Околна среда", в който са инвестирани общо над 60 млн. лв. , посочват от МС.


Прочетете още:  Борисов: Страната ни е доказана туристическа дестинация

Коментари

Новини Варна