IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Икономика
18:34 | 11 октомври 2016
Обновен: 14:42 | 24 април 2024

Компаниите, обвинени от КЗК в картел, ще обжалват

По материала работи: Борис Проданов
Компаниите, обвинени от КЗК в картел, ще обжалват

Всичките шест вериги бензиностанции, посочени от Комисията за защита на конкуренцията като участници в договарянето на цените на дребно на горивата ще обжалват решението на регулатора. Това съобщи за БНР председателят на петролната и газова асоциация Андрей Делчев.

 

В отговор на експерти, той изрази надежда, че в решението на комисията няма политически мотиви: "Това е много тежко обвинение, нямам съмнение, че колегите ще се защитят и то е тежко. Това са част от големи вериги, световни конгломерати. За момента нямаме решение за картел. Имаме определение, което казва, че има данни, според комисията, които данни водят до това и трябва да прочетем, след което всяка от фирмите има 30-дневен срок да обори това, което комисията е счела, че има доказателства в тази посока и от там нататък комисията след тези 30 дена и след като се запознае с възраженията на всяка от фирмите, трябва да прецени има, няма картел с окончателно решение, след което евентуално да наложи санкции, тоест дали има картел тепърва предстои да чуем. Все още ентусиастите, които твърдят обратното, много бързат."

 

Още по темата: Има съмнение за картел в горивата, обяви депутат

Коментари

Новини Варна