IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Икономика
19:01 | 3 ноември 2016
Обновен: 11:14 | 24 април 2024

Бизнесът отрича да има хаос в сектора за бутилиране на води

По материала работи: Борис Проданов
Бизнесът отрича да има хаос в сектора за бутилиране на води

Асоциацията на производителите на безалкохолни напитки категорично отхвърля обвиненията за хаос в сектора за бутилиране на води.


Това се посочва в изпратено до медиите становище на асоциацията, цитирано от БТА.

 

По-рано днес пред журналисти председателят на Федерацията на потребителите в България Емил Георгиев каза, че в сектора има хаос и са констатирани различни нарушения - върху етикетите на бутилките няма точна информация за мястото на бутилиране, не всички данни са изписани на кирилица, буквите са изключително малки и неотговарящи на законовите изисквания.

 

Репутацията на членовете на Асоциацията на производителите на безалкохолни напитки е безупречна и доказана през годините, се допълва още в становището.

 

Постоянните проверки, на които са подложени дейността и продуктите, доказват, че компаниите - членове на асоциацията, стриктно спазват изискванията на българското и европейското законодателство.

 

Непрекъснатият контрол за спазване на всички международни стандарти за качество е израз на ангажимента от страна на всички наши членове и грижата им за потребителите, се посочва още в текста на съобщението.

Коментари

Новини Варна