IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Икономика
12:30 | 15 ноември 2016
Обновен: 03:51 | 14 май 2024

Икономическата комисия в парламента прие бюджета на първо четене

Бизнесът се опасява от дестабилизиране на държавата

По материала работи: Ставри Таргов
Икономическата комисия в парламента прие бюджета на първо четене


Икономическата комисия в парламента прие бюджета за догодина на първо четене. В четвъртък се очаква той да бъде разгледан в пленарната зала, въпреки оставката на правителството.

 

Бизнесът се опасява от икономическо дестабилизиране на държавата, ако бюджет 2017 не бъде приет. Въпреки, че той със сигурност ще влезе на първо четене в пленарна зала, все още не е сигурно дали законът ще бъде одобрен от депутатите. Това поставя под въпрос плащанията към бизнеса, заяви Добрин Иванов от Асоциацията на индустриалния капитал.


Икономическият министър Божидар Лукарски заяви, че неприемането на бюджета за догодина ще доведе до множество проблеми. Той призна, че се опасява, че законът няма да бъде приет от пленарната зала.


Един от секторите, които със сигурност ще пострада, е туризмът, смята ресорният министър Николина Ангелкова.
Със сигурност ще има сътресения. Надявам се те да бъдат с минимална скала и да не се отразят толкова много и успехът, който постигнахме това лято, да се отрази и за следващото лято, дори и не с този обем, каза тя.

 

Икономическата комисия прие бюджета, без да обсъжда по същество параметрите му. Депутатите и бизнесът, обаче, изразиха убеждението, че е по-добре да има закон за догодина, отколкото да се работи с бюджета за 2016-та.

БНР

 

Още   ГЕРБ поиска: Мажоритарен вот в два тура за избор на депутатите

Коментари

Новини Варна