IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Икономика
18:53 | 31 януари 2017
Обновен: 11:18 | 24 април 2024

Гръцките фермери са готови да засилят блокадите

По материала работи: Борис Проданов
Гръцките фермери са готови да засилят блокадите

Гръцките фермери днес направиха кратка блокада на граничния пункт “Промахон“ с жива верига. След това се върнаха при блокадата на Серес. Не спряха движението, но са готови от утре да засилят натиска с блокиране на всички пътища към Солун. Засега не съобщават дали отново ще протестират на границата с България.

 

Ескалация на напрежението обаче има на границата с Македония при “Евзони“. Там трафикът е прекъснат от вчера, предава БНР. Товарните автомобили се пренасочват към Кулата. На граничния пункт пристигат още трактори от съседните села и райони.

 

Към границата с Албания също се насочва техника. Там се очаква блокада от утре.Вътре в страната по централната магистрала през деня имаше блокади на пет места, като спираха движението за по два часа.

 

В района на Драма, Ксанти и Комотини все още изчакват и не участват в протестите, но са в готовност. Представители на фермерите продължават преговорите с правителството за оттегляне на закона за високите данъци.

 

Още по темата: Гръцките фермери затвориха пътя към ГКПП Промахон/Кулата

Коментари

Новини Варна