IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Икономика
20:38 | 2 февруари 2017
Обновен: 17:07 | 29 април 2024

Путин: Може да се върнем към “Южен поток“

Русия е готова да развива сътрудничеството си с Европа в областта на газовите доставки, твърди руският президент

По материала работи: Борис Проданов
Путин: Може да се върнем към “Южен поток“

Руският президент Владимир Путин при визитата си в Унгария днес спомена България като пример за това как провалени съвместни газови проекти да бъдат възобновени.  

 

"Русия е готова да развива сътрудничеството си с Европа в областта на газовите доставки, но се нуждае от гаранции", каза Путин след срещата си с унгарския премиер Виктор Орбан, съобщи ТАСС.

 

"Ние напълно деполитизираме тези теми, които са чисто икономически по характер и въпрос на икономическа целесъобразност. Не са изключени никакви маршрути, готови сме да се върнем към каквото и да е. Не възнамеряваме да се обиждаме на България и други държави, които не намериха в себе си мъжество да се опрат на решенията на Еврокомисията. Готови сме да се върнем към това, но се нуждаем от гаранции. Вече не можем и не искаме да отчитаме загуби за непремерени решения", каза Путин.

 

Така руският държавен глава продължи темата за възобновяването на проекта "Южен поток", повдигната преди дни на по-ниско ниво.   По време на срещата Путин и Орбан се договориха да увеличат съвместната си дейност в областта на ядрената енергетика.

 

КРОСС

 

Още по темата: Москва ще финансира изцяло разширяването на унгарската АЕЦ "Пакш"

Коментари

Новини Варна