IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Икономика
17:59 | 19 март 2017
Обновен: 09:32 | 15 април 2024

Гърция привлича купувачи на имоти с виза

Доскоро интересът бил от руснаци, напоследък - от турци

По материала работи: Борис Проданов
Гърция привлича купувачи на имоти с виза

Гърция привлича инвеститори в недвижими имоти, като дава на собствениците виза за пребиваване. Досега, по информация от агенциите, интересът основно беше на руснаци.


В последните месеци масово се купуват недвижими имоти от турски граждани, като виза за престой получава собственикът и цялото му семейство. Интересът е към жилища в Атина, вили по крайбрежието, като минималната цена, за да се получи виза, е 250 хиляди евро, съобщи БНР.
 
Клиентите споделят, че след последните събития в Турция предпочитат имот в Гърция, както и поради ниските цени на недвижимите имоти, които от началото на кризата спаднаха с почти 50%.
 
Има силен интрес и от бизнеса, като се търсят хотели или сгради за прехвърляне на частни производствени фирми. Турски бизнесмени с клиенти от европейските страни споделят, че много от клиентите им отказват да пътуват до Турция и просто са принудени да прехвърлят цялото си производство в Гърция.


dnes.bg

Коментари

Новини Варна