IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Икономика
15:45 | 19 април 2017
Обновен: 21:04 | 14 май 2024

България отпуска хуманитарна помощ за Афганистан, Йемен и Сирия

Осигурените 300 000 евро са за възстановяване на страните и за подобряване на положението на техните граждани

По материала работи: Пламен Янков
България отпуска хуманитарна помощ за Афганистан, Йемен и Сирия

Правителството одобри предоставянето на хуманитарна помощ за Афганистан, Йемен и Сирия. Общият размер на помощта възлиза на 300 000 евро, като те се осигуряват от одобрените средства от бюджета на МВнР, предназначени за официална помощ за развитие и хуманитарна помощ, съобщиха от пресслужбата на МС.


Средствата ще бъдат предоставени чрез съответни доброволни вноски към бюджетите на Международната организация по миграция, Службата на Върховния комисар на ООН за бежанците, Международния комитет на Червения кръст, Детския фонд на ООН, Службата на ООН за координиране на хуманитарните дейности и Световната продоволствена програма.


Осигурената помощ ще допринесе за преодоляване на хуманитарните предизвикателства в Афганистан, Йемен и Сирия, за възстановяване на страните и за подобряване на положението на техните граждани. Отпуснатата хуманитарна помощ ще затвърди имиджа на България като държава-член на ЕС, която е съпричастна към усилията на международната общност за решаване на проблемите на мира, стабилността и развитието на трите страни.

 

Коментари

Новини Варна