IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Икономика
19:39 | 6 януари 2015
Обновен: 10:23 | 24 април 2024

Все още обсъждат кои влакове да бъдат спрени

Очакват се и съкращения на персонал

По материала работи: Борис Проданов
Все още обсъждат кои влакове да бъдат спрени

Все още се обсъжда кои влакове да бъдат спрени, заяви изпълнителният директор на БДЖ Владимир Владимиров пред БНР.

 

По думите му списъците, излезли в медиите, са предварителна прогноза и са възможни промени в тях.


Той уточни, че решението кои влакове да бъдат спрени се взима според рентабилността.


Търсим вариант да спрем най-нерентабилните влакове, които в същото време ще имат и най-малък социален ефект. Това са критериите, каза той. 


Ние сме известили общините за нашите намерения да спрем определени влакове, но не можем примерно да задържим влакове, които са много нерентабилни, защото има желание от определена община да бъдат задържани. Нямаме с какво да ги издържаме тези влакове и в същото време да спрем някои влакове, които са пълни с пътници, допълни той.


Владимиров обеща, че ръководството ще се опита да направи всичко по силите си този процес на оптимизиране на персонала да стане по възможно най-безболезнения начин. 


Той обясни, че ще се търси вариант това да бъдат преди всичко хора, които са назначени на временни договори, или пенсионери, или хора, които по някаква причина сами решават да напуснат железницата. Но е много трудно да се впишем само в тези ограничени рамки, призна Владимиров.


Попитан дали цените на билетите ще се повишават, директорът ва БДЖ каза, че на този етап такова нещо не е обсъждано.

Коментари

Новини Варна