IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Икономика
11:50 | 1 септември 2015
Обновен: 19:36 | 18 април 2024

Министър Ангелкова: Голф туризмът е един от приоритетите ни

Турнирът “Среща на шампионите” се откри на игрището край Балчик

По материала работи: Борис Проданов
Министър Ангелкова: Голф туризмът е един от приоритетите ни

Голф туризмът е един от приоритетите на Министерство на туризма. Това заяви по време на пресконференция министър Николина Ангелкова малко преди откриването на турнира “Среща на шампионите" на игрището край Балчик.

 

Според министър Ангелкова за да се постигне конкурентноспособност на туристическия сектор у нас, ще бъдат подготвени основите за изграждане на нови голф комплекси в България при проявен инвеститорски интерес. А за вече създадените, министерството ще подпомага тяхното рекламиране и популяризиране. Разработена е инвестиционна карта за административна подкрепа от страна на Министерство на туризма на инвеститорите в този сектор, посочи Ангелкова. Целта е тяхното улесняване.

 

С днешното събитие, според министър Ангелкова, България ще привлече към себе си международното внимание и ще стане още по-популярна голф дестинация. Министерството ще продължи да работи в посока на превръщането на страната ни в целогодишна туристическа дестинация с фокус на гурме, вино и голф туризма. Провеждането на турнира ще постави по-дълбоки основи и на индийско-българското сътрудничество, допълни министър Ангелкова.

 

Тя посочи още, че Индия е в плановете на министерството за перспективен туристически пазар и вярва, че в рамките на следващите 5 години България постепенно ще стъпи и на него. Повод за тази оптимистична прогноза е фактът, че това лято Приморска Добруджа бе посетена от големи кинозвезди на Боливуд, а сега и на световния голф като Шив Капур. Министър Ангелкова посочи, че това е знак, че България като туристическа дестинация вече е във фокуса и на тази далечна страна. А световните индийски имена, посетили страната ни, са своеобразни посланици на България в Индия. Министър Ангелкова подчерта, че ще продължи да се работи за поддържането и засилването на обмена между двете страни.

 

“Фокус”

Коментари

Новини Варна