IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Общество
19:11 | 26 май 2017
Обновен: 03:16 | 25 април 2024

Баща зарази детето си с морбили

29-годишният тираджия пренесъл инфекцията от Румъния

По материала работи: Слав Велев
Баща зарази детето си с морбили

29-годишен баща и детето му на 1,6 г. са заразени с морбили, обяви зам.-директорът на Регионалната здравна инспекция в Монтана Мария Каменова, съобщава dnes.bg.
 

Тя съобщи, че мъжът имал оплаквания, сходни с тези на вирусна инфекция. Той бил прегледан в Монтана, а след това пренасочен към болница в София за уточняване на диагнозата, информира "Фокус".
 

В столицата мъжът е прегледан в две различни лечебни заведения. При появилото се съмнение за морбили пациентът бил подложен на серия изследвания за потвърждаване на диагнозата.
 

"След получаване на резултата от серологичните изследвания, диагнозата е потвърдена – касае се за морбили", обясни д-р Каменова.
 

Детето на 29-годишния мъж също е било с подобни оплаквания и се е лекувало заедно с бащата. При детето също е потвърдена диагнозата морбили.
 

"Инфекцията е донесена от бащата, който е международен шофьор. Преди да възникнат оплакванията му, е преминал през Румъния, където има над 4 000 заболели от морбили. Мъжът е спирал в Румъния за почивка и е обядвал там. Извършват се проучвания по отношение на контактните лица в семейството", каза д-р Каменова.
 

Тя допълни, че детето не е било имунизирано срещу морбили, защото е имало различни заболявания. Все още не може да се установи със сигурност дали бащата е бил имунизиран.

Коментари

Новини Варна