IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Общество
15:57 | 6 юни 2017
Обновен: 19:58 | 18 април 2024

Само за денонощие през "Дунав мост" са преминали 6000 автомобила към Румъния

До сега максимумът в пикови моменти е бил не повече от 4000 автомобила за 24 часа

По материала работи: Пламен Янков
Само за денонощие през "Дунав мост" са преминали 6000 автомобила към Румъния

За последното денонощие през ГКПП "Дунав мост" в посока Румъния са преминали 6000 автомобила, което е рекорд. Това съобщиха от митницата в Русе, цитират от БНТ. До сега максимумът в пикови моменти е бил не повече от 4000 автомобила за 24 часа, а в нормален ден средно броят на преминаващите леки коли е между 1200 и 1500.


Заради огромния брой автомобили снощи се е получило задръстване и хаос по пътните артерии в близост до граничния пункт, както и в района на кръговото кръстовище. Обстановката се е усложнила допълнително и заради катастрофа на територията на Румъния, близо до границата, като движението вчера следобед в двете посоки е било спряно за известно време, което е блокирало и преминаването по моста.

 

Заради създадената кризисна ситуация са били предприети спешни мерки от ръководството на митницата, областната дирекция на МВР и Гранична полиция. Създадена е била извънредна организация, която да осигури максимално бързо и в порядък преминаването на автомобилите в посока Румъния. Отворени са били четири трасета за обслужване на леки коли, като временно тежкотоварният трафик, който не бил засилен, е обслужван само на едно трасе.

 

В резултат на извънредните мерки до 2.00 часа тази нощ натрупаната близо 10-километрова опашка е била стопена и граничният пункт се е върнал към обичайния си ритъм на работа. От митницата информираха още, че общият брой на преминалите от Русе към Гюргево леки автомобили от неделя сутринта до тази сутрин е 8700. За същия период автобусите са 128, като 70 от тях са само за последното денонощие, при обичаен трафик 20-25 автобуса на денонощие.

Коментари

Новини Варна