IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Общество
10:18 | 8 юни 2017
Обновен: 08:46 | 20 април 2024

ДАНС проверява оградата по границата

Инспекцията е възложена от Върховната касационна прокуратура

По материала работи: Пламен Янков
ДАНС проверява оградата по границата

Върховна касационна прокуратура разпоредила на ДАНС да направи проверка на временната ограда на българо-турската граница, съобщиха от Прокуратурата, цитират от nova.bg. Службата трябва да провери сигнали за корупция сред висши държавни служители и функцията на съоръжението. 

 

През март Велизар Енчев сигнализирал на главния прокурор, че строителството неправомерно се осъществява от фирми, свързани с „Патриотичния фронт“, както и че цените по договорите са многократно завишени. 

 

Върховна касационна прокуратура е поискала обяснение от областните управители на Хасково, Ямбол и Бургас. Средствата се одобряват от Министерския съвет, а изградените участъци от съоръжението преди експлоатацията им се приемат с протокол от комисия, назначена от съответния областен управител. 

 

На 28 март ВКП е възложила на Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) да извърши финансова инспекция по отношение възлагането, проектирането, изграждането и поддръжката на временната ограда по българо-турската граница.

 

Проверките още не са приключили. 

Коментари

Новини Варна