IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Общество
14:18 | 11 юни 2017
Обновен: 20:36 | 7 май 2024

В Ямбол се поклониха пред тленните останки на загиналия пилот на хеликоптер

В траурната церемония участва министърът на отбраната Красимир Каракачанов

По материала работи: Ставри Таргов
В Ямбол се поклониха пред тленните останки на загиналия пилот на хеликоптер

В Ямбол започна поклонението пред тленните останки на загиналия пилот на хеликоптер майор Георги Анастасов.

 

На траурната церемония присъстват министърът на отбраната Красимир Каракачанов, висши офицери от щаба на армията, роднини, колеги и приятели на загиналия пилот, общественици и много граждани.

 

Определено не може да се говори за технически причини, още по малко може да се говори за лоша подготовка на пилота, това заяви военният министър Красимир Каракачанов преди поклонението пред майор Анастасов в траурния дом в Ямбол.

 

Той коментира, че загиналият офицер е бил един от най-подготвените пилоти на хеликоптери в българската армия, а падналата машина е била в изправност. Министър Каракачанов каза още, че някои от причините вече са ясни, но следствието ще оповести резултатите в законовия 30-дневен срок.

 

Разследването се води от военна полиция и военноморските сили.

 

Към българските войни, които служат в българската армия са в изключително тежки условия, мога да изразя своето уважение и поклонение, но въпреки това българските военни са много по-добре подготвени от някои наши партньори.

 

Нека продължат да носят службата си гордо, защото България има нужда от тях, каза министърът на отбраната Красимир Каракачанов.

БНР

Коментари

Новини Варна