IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Общество
12:12 | 27 юли 2017
Обновен: 20:20 | 18 април 2024

Бурята скъса електропроводи и изкоренени дървета в Шуменско

Снощи е имало сигнали и за наводнени къщи

По материала работи: Ставри Таргов
Бурята скъса електропроводи и изкоренени дървета в Шуменско

Скъсани електропроводници, изкоренени дървета и изпочупени клони са пораженията от бурята с градушка над Шуменско вчера. Снощи е имало сигнали за наводнени къщи. Няма пострадали хора. По данни на метеорологичната служба в града, снощи са паднали 15 литра на квадратен метър, а поривите на вятъра са достигали 18 метра в секунда.

 

Две села в Шуменска област - Войвода и Вълнари, все още са без ток след валежите и бурите от снощи, съобщиха от Областната администрация. Захранването е прекъснато заради наводнени трафопостове. Екипи на електроразпределителното дружество работят по отстраняване на авариите.

 

Вече е възстановено подаването в село Изгрев, което снощи също беше без ток.

 

На дежурния телефон на Община Шумен са подадени 40 сигнала за нанесени щети по покриви на жилищни сгради, за нападали керемиди и ламарини, изкоренени дървета, счупени клони и запушени шахти. Най-пострадали са кварталите "Гривица" и "Боян Българанов".

 

Няма прелели реки и дерета в Шуменско, уточни заместник-областният управител Петко Шаренков. Представители на "Напоителни системи", басейновите дирекции и Черноморски район и Дунавски район непрекъснато следят дали речните корита се поддържат в добро и проходимо състояние.

БНР

Коментари

Новини Варна